3 min read

Amikor a tárgyak életre kelnek...

Múlt év végén felkérést kaptam egy reklámfotózásra a Tipton Eyeworks márka megálmodójától, Milaskey Tipton Zakariástól. Rövid idő állt rendelkezésre a szervezésre, de éppen elegendő ahhoz, hogy körém rendeződjön a világ és összeálljon egy jó csapat a fotózás napjára. A főszereplők bakelitlemezből készült Tipton szemüvegkeretek voltak. Az én feladatom volt a megfelelő modell megtalálása és a helyszín kiválasztása. Úgy éreztem a karakteres szemüvegek karakteres modellt igényelnek, aki nem elrejtőzik a keretek mögött, hanem inkább kifejezésre juttatja a stílusát általuk. A helyszín tekintetében fontos szempont volt, hogy ne organikus, hanem inkább urbánus keretet biztosítson a képekkel megfogalmazott történetnek. Így esett a választásom a Veres Pálné utcára és környékére a Ferenciek tere közelében. Még a fotózás előtti napokban felderítettem a terepet és kiválasztottam néhány különlegesebb utcarészt, hogy legyen egy térkép a fejemben a fotózás napján, így kizárva a plusz körök futásának minden lehetőségét.

Különös téma a reklámfotózás olyan szempontból, hogy itt a termék kap főszerepet a modellel szemben, és nagyobb kihívás (számomra) egy sima portréfotózásnál, mert itt sokkal több mindenre kell figyelni egyszerre: milyenek a fények, milyen a modell arckifejezése, milyen a mozdulata, milyen a háttér, hogy áll a ruha, hogy áll a kalap, jó-e a smink, hogy áll a haj, mit tegyen az asszisztens, mi legyen a következő helyszín, mi legyen a következő ruha, milyen hangulatot szeretnénk elérni a képekkel, hogyan lehet kihozni a modellből a maximumot, hogyan lehet nem mindennapi képeket készíteni, mikor váltson ruhát a modell, milyen ruhára váltson a modell, mennyi idő van még hátra a modell ránk szánt egy órájából…

Elengedhetetlen a modellel történő minőségi interakció és az oldott hangulat, amely teret nyit a spontaneitásnak. Így az erőltetett mozdulatok észrevétlenül természetessé olvadnak és a bemutatott tárgyak élővé válnak az érzelmek által.

Mindent összevetve egy mozgalmas, izgalmas és eredményes fotózásunk volt. Remélem sok hasonló lesz idén is :)

Modell: Mayaris Melinda
Sminkes: Liv Rideg Makeup
Asszisztens: Lieszkovszky László
Termékek: Tipton Eyeworks szemüvegek
Benti helyszín: Mantra specialty coffee bar

Végül néhány finomság a Mantrából ;)

Báró Mónika

Báró Mónika

A fénykép lenyomat a múltból és üzenet a jövőnek, egy pillanat alatt jön létre és örökké tart.